Spørgsmål og svar

Her finder du svar på ofte stillede spørgsmål

Hvor hurtigt kan jeg farve mit hår igen efter at have brugt ColourB4?
Med det samme. På grund af buffer-behandlingen (del C) efterlades håret med et PHniveau, der er sikkert til genfarvning. Der er dog flere faktorer, der kan spille ind og afgøre, hvor godt din næste hårfarvning vil fungere. Hvis din forrige hårfarvning (eller hårfarvninger) har gjort dit hår porøst, vil dette blive tydeligt efter brug af ColourB4. Hvis du vil bruge en ny farve til porøst hår, skal du altid vælge et semi-permanent produkt og bruge det, mens håret er vådt samtidig med, at du kontrollerer farvens udvikling med korte mellemrum. Porøst hår modtager farven hurtigere. For at opnå det bedst mulige resultat efter brug af ColourB4, skal du genfarve med en niveau 1 midlertidig hårfarve i den ønskede nuance og lade håret hvile i nogle uger, før du bruger en permanent variant. Dette gør det muligt for det porøse hår at blive normalt igen og tage ensartet imod permanent farve.
Min frisør ville have en formue for at korrigere mine highlights. Kan jeg bruge ColourB4 til at fjerne den uønskede mørke farve og derefter gå til frisøren for at få mine (sædvanlige) highlights lavet igen med det samme?
Absolut. ColourB4 er et korrektionssystem til hjemmefarvning. Når du har fjernet den uønskede, mørke farve, kan du straks bede din frisør om at lave nye highlights i dit hår, sådan som de plejer. Der bør ikke være nogen som helst problemer med det, og prisen bør være nøjagtigt den samme, som du normalt betaler for en highlight-behandling.
Mine hårspidser er blevet meget lyse – er det ColourB4, der har bleget mit hår? Jeg har ikke haft highlights i over et år!
ColourB4 har ikke bleget dit hår. Selv om du ikke har fået lavet highlights i over et år, kan de stadig ses. ColourB4 har ganske enkelt fået det gamle hår frem. Hvis du gerne vil nedtone de lyse spidser, kan du bruge en semi-permanent hårfarve, der er to nuancer lysere end din naturlige (eller nyudvoksede) hårfarve og nøjes med at bruge den på de lyse områder. Resultatet vil blive en blødere version af din naturlige hårfarve.
Min blonde hårfarve er ikke så slem endda, men jeg kan ikke lide farvetonen – kan jeg bruge ColourB4?
Prøv en tonekorrektion med ColourB4 Frequent Use. Ved denne metode blander du produktet, men bruger kun 1/3 af flasken i fugtigt hår. Frisér produktet ind i håret, og lad det virke i 10 minutter (i stedet for de 20 min, der er standard), og skyl og efterbehandl håret, som beskrevet i vejledningen (til den almindelig affarvning). Denne metode til at fjerne farve med ColourB4 er meget mild, men ideel til at fjerne en uønsket tone i blond hår.
Mit hår var virkelig tørt, før jeg farvede håret med den forkerte farve. Vil ColourB4 gøre det værre, eller kan jeg genfarve lige bagefter?
ColourB4 gør ikke nødvendigvis dit hårs tilstand værre, men den gør den heller ikke bedre. Du kan godt bruge ColourB4, men brug ikke den permanente farve med det samme. Dit hår har brug for at hvile. Vælg i stedet en niveau 1 midlertidig farve til 6 vaske (som ikke indeholder peroxid eller ammoniak) og brug den i 4 uger. Behandl også håret hyppigt med conditioner. Hvis dit hår føles i bedre stand efter 4 uger, kan du opgradere den midlertidige farve niveau 1 til en niveau 2 eller 3 permanent eller semi-permanent farve. Hvis du bruger en permanent hårfarve til tørt, porøst hår, kan resultatet meget vel blive mørkere og mere intenst, end du havde ønsket, og det kunne igen kræve en ny affarvning. Sørg derfor altid for, at håret får hvile og får sin gode stand tilbage.
Kan jeg permanente eller glatte håret samme dag, som jeg har brugt ColourB4?
I teorien kan du godt (hvis du ikke har genfarvet bagefter). Efterbehandlingen efterlader dit hår med en passende PH til at tage imod en permanentbehandling eller glatning. Men både permanentning og glatning er meget belastende for håret. Det kan tilrådes, at du venter mindst to uger, før du udfører dem efter brug af ColourB4.
Jeg brugte ColourB4 til at fjerne en sort hårfarve og få min oprindelige blonde farve tilbage, men selv om håret ikke længere er sort, så er det stadig meget mørkt. Hvad kan jeg gøre?
For det første kræver meget mørkt hår mere end én behandling med ColourB4, da der er en hel del kunstigt pigment, der skal fjernes. For det andet kan yderlaget i bleget, blondt eller porøst hår blive farvet, hvis der bruges en sort hårfarve. I alvorlige tilfælde kan denne farvning være umulig at fjerne. Desværre kan du kun bedømme hvor megen farvning, der er sket, og hvor meget pigment, der faktisk kan fjernes, ved at gennemføre maksimalt tre ColourB4 (Extra) behandlinger. Hvis farvningen stadig er der efter denne behandling, kan det være nødvendigt at lade farven vokse ud. Blegning kan fjerne en vis mængde farve – men søg professionel hjælp, hvis du vælger denne mulighed.
Jeg har fulgt vejledningen nøje, men den brune hårfarve, jeg prøvede at fjerne, sidder stadig i mine hårspidser.
Det lyder som en farveophobning. Når der er lagt en permanent hårfarve oven på et hår med mange behandlinger, kan det tage længere tid at fjerne. Du kan prøve ColourB4 Extra - kun på spidserne (og lade det virke alle 30 minutter (Frequent Use) og 60 minutter (Extra)). Hvis den mørke farve kun sidder i spidserne (de sidste 2-3 cm), er det meget lettere.
Jeg har brugt ColourB4 to gange, og mit brune hår har stadig den rødblonde farve, jeg prøvede at korrigere i første omgang – hvorfor virker det ikke?
Fordi den rødblonde farve ER din hårfarve. Når brunt hår udsættes for peroxiden i lysnende hårfarver, vil det også blive lysere og udstråle en masse varme. Fordi dit hår blev lysnet, er den varme farve, du ser, faktisk din naturlige hårfarve. For at udbedre, skal du bruge en hårfarve i samme nuance som din naturlige (oprindelige) farve. Da denne vil blive mørkere (fordi dit hår tidligere blev lysnet), vil den dække den fremkomne varme farve. Prøv alternativt en semi-permanent nuance med samme dybde som den fremkomne farve - men med en askefarvet tone. Dette vil muligvis neutralisere den uønskede varme nuance, du kan se i øjeblikket.
Jeg har genfarvet mit hår efter brugen af ColourB4, og det er igen endt med en meget mørk farve, jeg ikke bryder mig om – hvorfor er det sket, og kan jeg ændre det?
Den gode nyhed er, at du kan bruge ColourB4 igen - men vælg Extra. Skyl i mindst 30 minutter (Frequent Use) og 60 minutter (Extra) (i stedet for de anbefalede 12) og brug IKKE en permanent hårfarve til at genfarve håret efter ColourB4. Vælg i stedet en niveau 1 midlertidig hårfarve til seks vaske. Håret skal hvile, og du skal finde ud af nøjagtigt hvilken nuance, der passer til dig, før du går over til et permanent produkt. For det første: Skyllede du ColourB4 ud af håret (i det angivne tidsrum)? Brugte du bufferen? Hvis ikke, er det muligt, at de oprindelige kunstige farvemolekyler blev efterladt i håret. Derfor har peroxiden i den nye behandling også re-oxideret (udvidet) de gamle farvemolekyler, da du genfarvede og fået dit hår til at se mørkere ud, end du ønskede. For det andet er det muligt, at dit hår enten er porøst (hvilket får resultatet af hårfarvningen til at fremtræde mørk og flad), eller at du vælger farver, der måske ser flotte ud på emballagen, men i virkeligheden er for mørke til din smag.
Hvorfor er semi-permanente og midlertidige farver blevet anbefalet så ofte til genfarvning efter brug af ColourB4?
Når du skifter hårfarve, skal du være 100 % sikker på, at du kan lide den nuance, du har valgt. Mange permanente farver giver voldsomme og dramatiske resultater. Hvis du ikke kan lide disse resultater, skal du gennemføre en farvekorrektion (ved hjælp af ColourB4) for at fjerne dem. Flere efterfølgende genfarvninger af håret vil svække det og til sidst beskadige det. Semi-permanente farver giver dig et rimeligt langvarigt resultat, men indeholder færre af de stærke kemikalier, man finder i deres permanente modstykker. Efter en farvekorrektion er det meget bedre at bruge disse typer hårfarvemidler, fordi du opnår et godt resultat, der forsvinder langsomt over tid. Hvis du kan lide den farve, du har opnået med en semi-permanent, kan du blot begynde gradvist at bruge producentens permanentversion (niveau 3) – så får du nøjagtigt samme resultat, men 100 % permanent. Til hår, der behøver hvile, bør der bruges midlertidige farver til 6 vaske (kendt som 1 flaske/niveau 1 hårfarver). Disse ‘wash in’-hårfarver indeholder ingen barske kemikalier (derfor skal håret genfarves for hver sjette vask). Hvis dit hår føles særligt tørt efter farvekorrektionen, skal du blot bruge en midlertidig farve indtil det er i god stand igen og genfarve med et semi-permanent (niveau 2) eller permanent (niveau 3) produkt. Normalt er det godt at lade håret hvile en måned.
Jeg har brugt ColourB4 og det har overhovedet ikke ændret min hårfarve. Jeg har kun opnået at fjerne en smule ved hårrødderne. Hvorfor?
Selv om det ikke altid er tilfældet, kan dette opstå på grund af ophobning af produktet på hårets yderlag eller ved silikoneskader fra tidligere produkter og hårfarvninger. Hvis håret er dækket af kraftig conditioner, voks, shampoo-rester eller hårlak, kan ColourB4 simpelthen ikke trænge igennem yderlaget og nå ind til de kunstige farvemolekyler. Det er derfor altid en god idé at vaske håret flere gange med en shampoo, der fjerner ophobninger, inden man bruger ColourB4 til tørt hår. Den anden grund til, at affarvningen ikke fungerer er silikoneskader. Selv om mange hårprodukter og hårfarvemidler bruger silikoner, er disse (normalt) fuldstændigt harmløse over for håret. Hvis håret imidlertid jævnligt udsættes for opvarmede apparater som f.eks. krøllejern og glattejern, kan silikonen nå kogepunktet og smelte. Silikonen hærder derefter igen og indkapsler håret i en plastikkappe. Hår, der har fået silikoneskader, har et fladt, syntetisk skær, og sædvanligvis vil enderne være pjuskede eller krusede. Desværre er der ikke noget, der kan fjerne silikonen, og det ødelagte hår må gro ud igen. For at undgå, at dette sker i fremtiden, skal man undgå at bruge høje temperaturer på produkter, der hævder at være ‘anti-falmende’, ‘farvestærke’, vandtætte’ eller ‘farvefaste’. Alle disse ord er forbundet med brugen af silikone. Generelt giver de fantastiske resultater, men man må ikke bruge meget høje temperaturer på 230 grader eller derover sammen med disse produkter.